Yrittäjäkin tarvitsee lomaa

Monesti yrittäjän työpäivät venyvät todella pitkiksi ja sanotaankin että yrittäjä on töissä kellon ympäri. Kuitenkin yrittäjän kannattaa muistaa välillä pitää lomaa, jottei pala aivan loppuun. Loma ja rentoutuminen, sekä työstä palautuminen on tärkeää niin työntekijälle, kuin yrittäjälle. 

Monelle lomakin on suorittamista ja rentoutumisen ja palautumisen kannalta tämä on erittäin huono juttu. Suorittaminen kannattaa jättää työajalle ja antaa loman olla oikeasti rentouttava ja virkistävä. Näin saat virtaa myös työn tekemiseen.

Miksi yhtäjaksoinen rentoutuminen sitten on niin tärkeää?

Monesti kuulee sanottavan ”ei ole aikaa”, vaikka tosiasiassa vain pyritään tuomaan työn tärkeyttä esille. Ihminen ei kuitenkaan ole kone, vaikka monet haluavatkin näyttää pystyvänsä ”mihin tahansa”. Kuitenkaan lyhyet tauot tai edes yksittäiset vapaapäivät eivät riitä palautumiseen, vaan siihen vaaditaan pidempää ajanjaksoa ilman kuormittavaa työtä. 

Pitkäaikainen stressi ja levon puute tekee alttiiksi tapaturmille, sairauksille, uupumiselle ja saattaa heikentää muistin toimintaa. Jotta olet teräkunnossa, onkin tärkeää levätä oikeasti silloin, kun siihen on mahdollisuus. Näin pystyt säilyttämään työkykysi ja terveytesi pidempään. Lomaileminen kannattaa siis aina tasaisin väliajoin ja on hyvä muistaa, ettei pidä lomailua suorittamisena, vaan nimenomaan rentoutumisena.

Miten toteuttaa oikeasti rentouttava loma?

Rentouttavaan lomaan ei välttämättä vaadita suuria satsauksia tai isompia suunnitelmia. Kuitenkin loman voi saada järjestettyä hyvinkin helposti virkistäväksi ja oikeasti energiatasoja lataavaksi. 

Kotimaassamme on valtavasti erilaisia vaihtoehtoja rentouttavan loman viettämiseksi. Moni hotelli Helsingissä, Tampereella tai vaikka Lapissa tarjoaa esimerkiksi erilaisia rentouttavia viikonloppupaketteja, joiden hyödyntämistä kannattaa harkita. Näin voit unohtaa itse lähes kaiken järjestelyn ja ottaa rennosti. Tämä on hyvä vaihtoehto verrattuna yksityiskohtaiseen suunnittelemiseen, kun työkseen lomia ja rentoutumispaketteja suunnittelevat ovat hoitaneet jo työn puolestasi.