Keskity liiketoiminta-alaan, jonka osaat parhaiten

Monesti yrittäjällä on ”monta rautaa tulessa” ja se onkin tavallaan pakollista, jos haluaa yrityksensä menestyvän. Kuitenkaan ei kannata keskittyä liian moneen eri asiaan, vaan juuri siihen osa-alueeseen, jonka parhaiten osaa. Jos keskityt myös niihin asioihin, jotka eivät ole vahvuuksiasi, saatat tuhlata rajallisia resurssejasi, joista luultavasti olisi paljon enemmän hyötyä muualla. 

Jos siis olet hyvä leipomaan leipää tai kakkuja, älä suotta perusta ruokaravintolaa, jossa päätuotteena on pihvit tai kalaruoat, vaan keskity siihen missä olet paras ja missä voit tarjota asiakkaille parhaimman mahdollisen tuotteen tai palvelun. Jos keskityt asioihin jotka eivät ole vahvuuksiasi, et välttämättä saa tarjottua asiakkaille sitä jotain, minkä vuoksi he valitsevat juuri sinut.

Pyri erottautumaan muista kilpailijoista

Sinun ei kannata tehdä samaa, minkä muut ovat jo tehneet, vaan käyttää osaamistasi asioihin, joihin pystyt parhaiten. Kopioimalla muita alkuperäinen yritys on yleensä vahvoilla, koska kopio on aina kopio. Kuten varmasti olet huomannut, on majoitus Helsinki alueella helppoa löytää, mutta hotellien kilpailun takia ne ovat jokainen omanlaisensa. Tämä onkin ainoa syy pärjätä näin kilpailluilla markkinoilla. 

Samaten yleensä ostoskeskukset ovat täynnä erilaisia kahviloita ja ruokapaikkoja. Nämä liikkeet yrittävät kilpailla toisiaan vastaan tarjoamalla mitä erilaisempia konsepteja ja se onkin hyvä keino houkutella asiakkaita. Ihmiset mielellään syövät erilaista ruokaa eri päivinä ja näin ollen erottautumisen avulla voit houkutella ihmisiä eri päivinä syömään. 

Erottautumisen avulla saat myös brändillesi näkyvyyttä ja kun tuotteesi tai palveluidesi yleisilme ei sotkeudu muiden yritysten vastaaviin, saat ammattitaitosi avulla tehtyä parhaan mahdollisen kokonaisuuden asiakkaillesi. Onkin tärkeää saada keskittyä siihen mikä on yrityksesi vahvuus, jotta asiakkaille välittyy ammattitaitoinen kuva yrityksesi toiminnasta.