Kuinka remontoida autotallista kotitoimisto

Viime vuosina etätyö on tullut entistä tutummaksi niin työntekijöille kuin meille yrittäjillekin. Olemme sopeutuneet yllättävän nopeasti uusiin ympäristöihin ja etänä toteutettaviin kokouksiin ja palavereihin. Jotkut ovat luoneet toimivat toimisto-olosuhteet kotiinsa, toiset ovat etsineet sopivaa paikka töiden tekemiselle hotellihuoneista tai ovat vuokranneet asuntoja toimistoiksi.

Yksi mahdollisuus on remontoida autotallista tai varastosta kotitoimisto. Remontti ottaa aikansa, mutta sitä osaa varmasti arvostaa niinä aamuina, kun tarvitsee rauhallisen tilan asiakastapaamiselle. Työlle eristetty osa kodista myös rauhoittaa niin työ- kuin vapaa-ajan toisistaan ja lisää työhyvinvointia.

Remontointi kannattaa aloittaa toimenpiteiden kartoituksella. Usein betoni lattian tasoitus on yksi ensimmäisiä askeleita autotalli- tai varastotilan kunnostamisessa. Seinien kunto kannattaa myös tarkistaa, kolot paikata ja pinnat maalata. Seiniin kannattaa valita rauhoittava vaalea sävy. Usein autotalleissa ja varastoissa ei ole paljoa ikkunoita ja luonnonvaloa ei pääse sisälle helposti, joten tilat kannattaa pitää vaaleina. Valaistus kannattaa suunnitella ammattilaisten kanssa, jolloin voit olla varma siitä, että se on optimaalinen päätteellä työskentelyä varten.

Kotitoimiston huonekaluja kannattaa myös miettiä. Nykyaikaiset kalusteet parantavat viihtyvyyttä ja lisäävät työhyvinvointia. Ergonomiaa kannattaa miettiä, kun valitaan pöytiä ja tuoleja. Sähköpöytä on ehdoton, sillä sen avulla saa valittua seisovan tai istuvan työasennon oman kehon toimivuuden mukaan. Tuolissa on hyvä olla tukeva, joustava selkänoja ja ryhdikäs istuma-asento.

Viihtyvyyttä lisää myös itselle sopiva sisustus. Millaiselta näyttäisi inspiroiva taulu työpöydän edessä tai ideoinnin mahdollistava liitu- tai tussitaulu? Jos toimistossa vierailee asiakkaita, kannattaa heitä varten hankkia mukava nojatuoli ja virvokkeita tarjolle, jotta heille jäisi mahdollisimman miellyttävä muisto vierailusta kotitoimistossasi.