Omaa aikaa arjen kiireiden keskellä

Me yrittäjät olemme sitkeää tekoa. Jaksamme puurtaa töiden parissa, olivat ne sitten isojen yritysten hallituksessa vaikuttamista tai pienen start up -yrityksen yritystoiminnan käynnistäminen. On kuitenkin tärkeää pitää huolta omasta jaksamisesta ja ottaa välillä omaa aikaa työkiireiden keskellä. Tässä blogipostauksessa jaan joitakin vinkkejä siihen, miten itse olen löytänyt tasapainon työkiireiden ja oman ajan väliltä.

Palauttava rentoutuminen ei koskaan tapahu vahingossa. Tiedän, että mieluummin suunnittelet uusia markkinointivisioita kuin meditoit, joten aika rauhoittumiselle on varattava kalenterista siinä missä markkinoinnin vuosikalenterin suunnittelukin. Raivaa siis kalenteristasi vapaaksi ilta viikon tai kahden välein ja keskity vain itseesi. Voit mennä illalliselle yksin tai valitsemassasi seurassa, lähteä patikoimaan luontoon tai varata kylpylästä erilaisia hemmottelevia hoitoja.

Kun olet työmatkalla, ota siellä jäljelle jäävä vapaa-aika omana aikana. Koska olet poissa kodin piiristä, et voi työasioiden lisäksi hoitaa muita kodin askareita. Sovi siis itsellesi tietty kellonaika tai suoritettu työmäärä, jonka jälkeen vaihdat vapaalle. Jos majoituspaikkanasi on esimerkiksi hotelli helsingissä, voit tutustua kaupungin nähtävyyksiin, viettää aikaa kahvilassa tai lähteä tsekkkaamaan kaupungin runsaan elokuvatarjonnan jostakin Helsingin suurista elokuvasaleista.

Rentoutumisen ei aina tarvitse olla hotellilomia, kylpyläpaketteja tai extreme-urheilua painottavia reissuja. Toisinaan rentoutumaan pystyy parhaalla mahdollisella tavalla lenkkipolulla töiden jälkeen, kun kuulokkeissa soi mielenkiintoinen tai mukaansa tempaava äänikirja tai kun autossa istuessa kuulet radiota nuoruutesi suosikkikappaleen ja annat sen viedä mennessään. Anna itsellesi mahdollisuus irrottautua arjesta ja huomaat, että alat yhtäkkiä löytämään pieniä hetkiä ihan vain itsellesi.

Toivottavasti tämä postaus inspiroi sinua, miettimään uudella tavalla omaa suhtautumistasi työhön ja omaan aikaan. Jaa parhaimmat rentoutumisvinkkisi kommenttikentässä!