Viisi lahjaideaa yrittäjälle

Monesti kuulee miten hankalaa lahjojen ostaminen on, erityisesti ihmiselle jolla näennäisesti on jo kaikkea. Listasin alle viisi ideaa joista ottaa koppia, jos sinulla on vaikeuksia keksiä elämäsi yrittäjälle sopivaa lahjaa.

Elämyslahja

Joskus ihminen ei kaipaa elämäänsä enempää materiaa, vaan ottaisi mieluummin vastaan elämyksiä joista jää muistoja koko loppuelämäksi. Elämyslahjoja on monenlaisia. On extremeä kuten laskuvarjo- tai benjihyppyä. On erilaisia kursseja kuten baristakurssi tai keramiikkakurssi uusien taitojen oppimista janoavalle. On hemmotteluja ja hotelliyöpymisiä sekä kulttuuria kuten teatteria tai oopperaa. Mikään näistä ei tuota turhaa tavaraa pölyttymään kodin nurkkaan.

Keräilylahja

Jos tiedät tuttavasi keräilevän esimerkiksi tiettyä astiasarjaa, voit jatkaa hänen kokoelmaansa lahjallasi. Tällöinkin on toki hyvä tietää mitkä osat kokoelmasta hänellä jo on, ettei tuplakappaleita vahingossa synny. Myös lakanat ja muut sängynvarusteet voivat tulla kyseeseen, jos tiedät hänen pitävän erityisesti tietystä merkistä tai värimaailmasta. Panosta näissä tapauksissa kuitenkin erityisesti laatuun.

Lahjakortti

Elämyslahjoihinkin saa usein lahjakortin, mutta lahjakortteja voi hankkia myös muuhun tarkoitukseen. Esimerkiksi kirjakaupan lahjakortilla lahjan saaja voi valita itse haluamansa kirjan, eikä hutiostoksen mahdollisuutta juurikaan ole. Myös matkalahjakortti saisi todennäköisesti lämpimän vastaanoton, eikä suurten markettiketjujenkaan lahjakortista taatusti olisi harmia. 

Käsityöt

Omin käsin tehdyt lahjat ovat aina hitusen muita henkilökohtaisempia. Laita omat taitosi käyttöön ja kudo esimerkiksi sukka, muotoile kahvikuppi tai maalaa taulu. Jos olet lahjan saajan kanssa läheinen, voit tehdä myös vihollisen vapaalippuja joilla sinulta saa leikkimielisesti lunastettua esimerkiksi hieronnan tai koiran ulkoilutuksen. Henkilökohtaisen lahjan ei välttämättä tarvitse olla tarpeellinen, tärkeintä on että se muistuttaa antajastaan.