Näin säästät aikaa yrittäjänä

Oletko yrittäjä, jolla on vaikeuksia ajanhallinnan kanssa? Tuntuuko sinusta, että teet joka vuosi yhä enemmän töitä, vaikka henkilöstösi kasvaa? Jos vastasit myönteisesti, tämä blogi on juuri sinua varten. Tässä blogissa haluan jakaa hyödyllisiä vinkkejä sille, miten yrittäjät voivat säästää aikaa. 

Monet yrittäjät työskentelevät pidempiä tunteja, kuin heidän tarvitsisi, koska he käyttävät paljon aikaa vähäarvoisiin toimintoihin. Selvitä, onko tämä ongelmasi, seuraamalla kaikkea mitä teet työpäiväsi aikana, minuutti minuutilta. Jos huomaat käyttäväsi paljon aikaa työpäiväsi aikana esimerkiksi sähköpostien vastaamiseen, delegoi nämä tehtävät muille työntekijöille.

Hanki aktiivinen sosiaalinen elämä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että aktiivinen sosiaalinen elämä on elintärkeää terveydellesi. Ihmiset, jotka eristäytyvät muista, voivat lisätä kuolemanvaaraansa jopa 50 prosentilla. Mutta ajan varaaminen sosiaalisiin aktiviteetteihin voi olla vaikeaa yrittäessäsi kasvattaa yritystäsi. Yksi tapa ylittää tämä este on ajoittaa toistuvia sosiaalisia aktiviteetteja lähimpien ystäviesi kanssa. Olemalla sosiaalinen tulet huomaamaan miten hyvinvointisi paranee ja tulet saavuttamaan enemmän työelämässäsi vähemmällä ajalla.

Opi käsittelemään stressiä

Me kaikki varmaan tiedämme, että yrittäjyys on stressaavaa. Ei ole väliä, kuinka monta vähäarvoista toimintaa poistat aikataulustasi tai kuinka usein näet ystäviäsi – et voi paeta työstressiä. Krooninen stressi voi vaikuttaa negatiivisesti mieleesi ja vartaloosi, johtaen vaarallisiin terveystiloihin, kuten sydänsairauksiin ja korkeaan verenpaineeseen. Mutta tämä ei tarkoita, että stressin alla oleminen tulee taatusti lyhentämään elämääsi. Avain työn ja terveyden tasapainon löytämiseen on oppia selviytymään stressistä.

stressedman-cbf6c8900b954de2b933018b6ae06ae3
Origami fortune teller on laptop in office concept for work life balance choices

Yrittäjänä et todennäköisesti ole tottunut asettamaan itseäsi etusijalle. Mutta on tärkeää ymmärtää, että itsesi asettaminen etusijalle ei tarkoita yrityksesi laiminlyömistä. Noudattamalla näitä vinkkejä voit vihdoin löytää täydellisen tasapainon työn ja terveytesi välillä ja menestyä enemmän kuin koskaan yritysmaailmassa.