Ilo irti kesälomasta

Jos olet niin onnekkaassa asemassa, että pystyt viettämään kiireidesi keskellä kunnollista kesälomaa, saatat kohdata paineita ottaa vapaa-ajasta kaiken mahdollisen ilon irti. Loma on kuitenkin rentoutumiselle omistettua aikaa, eikä joka päivälle ole pakko olla suunniteltua ja aikataulutettua aktiviteettia. Listaan kuitenkin inspiraatiota etsivälle alle muutaman vinkin kesäloman viettoon.

Lukeminen

Kiireisen arjen keskellä lukeminen saattaa olla lähinnä pakollinen paha, jota ei voi mitenkään verrata viihteen vuoksi lukemiseen. Nyt sinulla on kuitenkin oivallisesti aikaa valita sellainen kirja, jonka olet aina halunnut lukea mutta et ole löytänyt sopivaa hetkeä. Etsi rauhallinen paikka, kuten kahvilan terassi, puisto tai mökkilaituri ja uppoudu kirjaan kaikessa rauhassa vaikkapa hyvän kupillisen kahvia kanssa.

Urheilu

Kovilla kesähelteillä ulkoliikunta voi tuntua suorastaan tukahduttavalta. Uiminen on tietenkin kesäisin suosittu harrastus, joka voi sisältää monipuolisesti pelkkää rentoa kellumista tai kunnon kuntouintia. Ellei uiminen ole oma juttusi, voit käydä kävely- tai juoksulenkeillä varhain aamulla tai myöhään illalla, jolloin ulkona on yleensä viileämpää. Kesän tullen kannattaa hyödyntää myös erilaisia ulkona sijaitsevia jalka- tai koripallokenttiä, mikäli intoa ja sopiva kaveriporukka näihin harrastuksiin löytyy.

Kesämökki

Jokaisen suomalaisen mökinomistajan vakiintuneena kesäharrastuksena on tehdä jotain pieniä nikkarointi- tai muita parantelutöitä mökillään. Mökille voi ehdottomasti mennä myös vain rentoutumaan, mutta harvoin sieltä loppuu tekeminenkään kesken. Puutarhanhoito on monelle mieleistä hommaa, olipa kyse sitten uusista istutuksista tai mukavan hien pintaan saaminen kun käytössä on ruohonleikkuri veikonkoneesta. Järvenrantamökillä voi hyvin lähteä myös omassa rauhassa soutelemaan tai kalastamaan. Itse kalastetusta saalistaa voi valmistaa grillissä myös oivallisen ja kevyen päivällisen.