Työhaastattelu edessä?

Työhaastatteluun pääsee meistä joskus jokainen. Työhaastattelu voi olla jännittävä kokemus, mutta se voi myös olla paikka, jossa pääset haastamaan omia kykyjäsi, löytämään itsestäsi uusia puolia ja näyttämään, mihin kykenet. Tässä postaksessa jaan viisi tiukkaa vinkkiä, joilla pärjäät työhaastattelussa leikiten. 

1.

Ota selvää yrityksestä, johon haet. Tutustu sen historiaan, millaisia ulostuloja se on tehnyt mediassa, onko se joutunut kohujen kohteeksi, miten brändistä puhutaan somessa ja millaista kuvaa yritys itsestään luo? Kun osoitat haastattelijalle tutustuneesi yritykseen, hän näkee sinut aktiivisena.

2.

Hyvä ensivaikutelma on kaikki kaikessa. Ole puhdas, siististi pukeutunut oman tyylisi mukaan ja mikä tärkeintä – älä ole myöhässä. Jos matkustat esimerkiksi muualta Suomesta Helsinkiin työhaastatteluun, voi olla hyvä varata yöpyminen Hotel Fabianissa. Siten vähennät paineita aamulta ja ehdit haastatteluun hyvissä ajoin.

3.

Ota selvää, haluaako yritys CV:n, hakukirjeen ja mahdolliset todistukset sähköisessä vai fyysisessä muodossa. Jos haluat pelata varman päälle, ota mukaan molemmat. Silloin et ainakaan joudu tilanteeseen, jossa sinulla ei ole näyttöä dokumenteista.

4.

Portolion merkitystä ei voi turhaan korostaa, etenkin jos etsit työtä luovalta alalta. Portfolion aktiivinen päivittäminen on tärkeää, jotta tekemäsi työt pysyvät aina ajan tasalla. Mieti myös monesta kulmasta sitä, miten juuri sinun osaamisesi voisi päästä esille portfolion kautta.

5.

Haastattelijalla on sinulle paljon kysymyksiä – varmista, että sinullakin on muutama haastattelijalle! Kysymällä kysymyksiä voit osoittaa perehtyneesi yritykseen ja tuntevasi omat oikeutesi, jos kysyt esimerkiksi palkkaukseen, työtunteihin tai työsopimukseen. Voit myös kysyä, mitkä ovat juuri sinun vahvuutesi tehtävään nähden.

Näillä vinkeillä selviät kaikista työhaastatteluista!