Tartu rohkeasti uusiin resepteihin

Tuntuuko, että syöt samoja ruokia ja kokkaat samoista resepteistä päivä ja viikko toisensa perään? Alkaako perheesikin kyllästyä aina samoihin makuihin ja koostumuksiin? Huomaatko, että ruuanlaitto alkaa tuntua tylsältä ja tympeältä? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, olet saattanut huomaamattasi jumiutua samoille urille keittiössä. Tämä artikkeli onkin juuri sinulle, jos kaipaat innostusta ja inspiraatiota keittiöön ja haluat yllättää läheisesi uusilla ruokalajeilla!

Paras tapa kokeilla uusia reseptejä on aikatauluttaa niiden kokeilu omaan kalenteriisi. Tämä saattaa tuntua omituiselta mutta on avain onnistuneeseen kokeiluun. Älä turhaan odota, että olet palannut töistä kotiin ja mietit, mitä uutta reseptiä tänään kokeilisit. Aikatauluta ruuanlaittohetki kalenteriisi jo etukäteen ja päätä, että tänään on se päivä, kun testaat uutta sienikeittoa tai pitsapohjaa. 

Tärkeää on myös, että sinulla on tarvittavat raaka-aineet valmiina keittiössäsi odottamassa kun ryhdyt ruuanlaittoon. On toki mahdollista soveltaa puuttuvia raaka-aineita siitä, mitä kaapista sattuu kulloinkin löytymään mutta uusien reseptien kohdalla voi olla turvallisempaa ja mukavampaa seurata ohjeita. 

Lue resepti huolella läpi ennen aloittamista! Tämä kohtaa en voi tarpeeksi painottaa. Monelta kömmähdykseltä ja mokalta vältytään, kun reseptiin tutustutaan jo etukäteen. Voit jo valmiiksi tarkistaa, onko sinulla sopiva paistinpannu reseptiä varten vai tarvitseeko sinun tilata sellainen esimerkiksi https://www.kitchentime.fi verkkokaupasta. Laadukkailla välineillä on mukavampi ja vaivattomampi valmistaa uusia annoksia!

Viimeinen vinkki sopii hänelle, joka syystä tai toisesta ei esimerkiksi allergian takia voi valmistaa loputtomiin uusia reseptejä. Kannattaa kokeilla valmistaa samoja ruokia eri tavoilla! Kokeile, miten munakas syntyy uunissa pannun sijaan, miten salaatti toimii lämpimänä tai keitto kylmänä!