Kyllä, yrittäjyys on luonnollisesti jännittävää. Suurin osa meistä ryhtyy yrittäjiksi, koska innostumme oman yrityksen rakentamisesta. Yrittäjyyden todellisuus kuitenkin ennen pitkään iskee meihin ja tulemme huomaamaan, että jotkut päivät yrittäjänä ovat vaikeampia kuin toiset.

Saatat kohdata päiviä, kun kaikki motivaatiosi ja intohimosi liukenevat sinusta vastoinkäymisten seurauksena. Tätä ei välttämättä tapahdu sinulle usein, eikä se välttämättä kuluta sinua kokonaan loppuun, mutta motivaation häviäminen asettaa yrityksesi vaaralliseen asemaan. Ja jos et ole varovainen, intohimon häviäminen voi laajentua todelliseksi ongelmaksi. Mitä sitten voit tehdä saadaksesi inspiraatiosi takaisin huonoina päivinä? Tässä artikkelissa jaan joitain vinkkejä motivaation uudelleen sytyttämiselle.

Inspiraation lähteet yrittäjille

Inspiroidu joillain seuraavilla tavoilla yrittäjänä:

Lue motivoivia tosi tarinoita

Voit aloittaa lukemalla motivoivia tarinoita yrittäjistä, jotka ovat jo ylittäneet kohtaamasi haasteet tai jotka ovat parhaillaan käymässä läpi niitä. Netissä on tänä päivänä tarjolla monia todella hyviä yrittäjähenkisiä blogeja, joista voit lukea inspiroivia tarinoita erilaisista yrityksistä ja yrittäjistä. Lukemalla yrittäjäaiheisia blogeja voit lohduttautua sillä, että et tällä matkallasi yksin.

Blogit auttavat sinua myös muistuttamaan itseäsi siitä, että menestys voi olla aivan nurkan takana. Saatat jopa oppia uuden selviytymisstrategian yrityksellesi tai uusia hyödyllisiä toimintatapoja yrityksellesi lukemalla yrittäjyysaiheisia tekstejä netissä.

Lue motivoivia lauseita

Yrittäjyystarinoiden lukemisen lisäksi, voit myös etsiä motivoivia lauseita netistä. Lue menestyneiden yrittäjien parhaita mietelauseita ja katso heidän haastatteluja YouTubesta.

Voi olla, että et pysty samaistumaan kaikkien yrittäjien tarinoihin, mutta toisinaan voit löytää netistä aidosti arvokasta tietoa. Tekstien lukemisen ja haastatteluiden katselemisen lisäksi voit hakea inspiraatio yrityksellesi taiteesta. Ripusta toimistoosi näyttävä inspiroiva maailman kartta juliste, joka muistuttaa sinua siitä, että yrittäjät voivat saavuttaa mitä tahansa.