Testausyhdistyksen puitteissa syyskaudella joukko ihmisiä suorittaa Alan Richardsonin verkkokurssia Selenium 2 Webdriver for Java (http://courses.compendiumdev.co.uk/course/selenium-2-webdriver-with-java/ — kysy alennuskoodi maaret@iki.fi). Ensitapaaminen oli 9.10.2014, ja pääosin porukan täyttyneenä tavoitteena oli saada kurssi-ilmoittautuminen hoidettua sekä automaatio-ohjelmointiympäristö pystytettyä kurssin kappaleiden 1-7 osalta.

Käymme kurssia ryhmänä opettajan ajattelemassa järjestyksessä, vaikka toki kukin omien intressien puitteissa saa hyppiäkin. Keskusteluiden tarkoituksena on syventää oppeja ja mahdollisesti auttaa ratkomaan vaikeita kohtia – paikalle saa siis tulla vaikka ei olisikaan sisältöä kokonaisuutena saanut tehtyä, aikataulumme on vain tukirakenne! Mukaan ehtii edelleen.

Tapaamiset (torstaisin klo 17->):

• 23.10. tapaaminen Leppävaarassa (kirjasto/harakanpesä – myös etänä)
    • opiskeltavana tähän mennessä harjoituksineen kpl 8 – Navigation, kpl 9 – IntelliJ Hints and Tips, kpl 10 – Interrogation, kpl 11 – CSS selectors, kpl 12 – Xpath selectors, kpl 13 – Manipulation, kpl 14 – manipulation exercises, kpl 15 – Manipulation, select helper class and IntelliJ API Exploration.
  • 6.11 tapaaminen skypessä (lisää maaret_pyhajarvi)
    • opiskeltavana tähän mennessä harjoituksineen kpl 16 – user interactions, kpl 17 – Alerts, kpl 18 – Working with frames, kpl 19 – Working with windows and tabs
  • 20.11 *selenium meetup* – kutsuvieraita ja muitakin kuin kurssilaisiamme, eli vaihdetaan kokemuksia seleniumista käytännössä
    • opiskeltavana tähän mennessä harjoituksineen kpl 20 – synchronization strategies – introduction, kpl 21 – SS, Expected conditions, kpl 22 – SS, Fluent waits, Kpl 23 SS, Implicit vs. Explicit and Refactoring
  • 4.12 tapaaminen skypessä
  • 19.12 tapaaminen ravintolassa, yhdistys tarjoaa illallisen kurssin päätöksen kunniaksi
    • opiskeltavana tähän mennessä harjoituksineen kpl 32 – Android, kpl 33 – Continuous integration – Introduction, kpl 34 – CI, Junit suites, kpl 35 – CI, cross-browser testing, kpl 36 – CI, in practice, kpl 37 – Data-driven testing, kpl 38 – Various production and experience tips, Kpl 39 – End notes
    • jokainen esittelee omia testejään kurssilta tai töistä; keskustelun fokuksena hyvien testien suunnittelu
Jos joku kaipaa esim. henk.koht. opastusta ympäristön pystyttämisessä tai jossain muussa kurssiin liittyvässä, laittakaa viestiä niin apuja saadaan kyllä  järkkäiltyä. Yhteystiedot: maaret@iki.fi, 040 8233777.